Μηνιαίες εκδηλώσεις

ΈΝΑ ΤΑΞΊΔΙ ΣΤΗΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ-  Σάββατο 4 Μαρτίου 16.30-18.30 (είσοδος ελεύθερη)

Συνάντηση με τη Shakila Ιωάννα Μπράτη, που θα μας καθοδηγήσει σε ένα εσωτερικό ταξίδι με τη βοήθεια των ήχων από Κρυσταλλικό Μπωλ, Θηβετιανικά Κύμβαλα και Γκονγκ. Ένα ταξίδι που θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με την ενέργεια του Σύμπαντος και τις δονήσεις στου. Η συνάντηση είναι ελεύθερης εισόδου για να γνωριστούμε. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας τα αγαπημένα σας ορυκτά, ώστε και αυτά να ενεργοποιηθούν από την υπέροχη επίδραση των ενεργειακών ήχων.

Παράλληλα, στο χώρο θα γίνει μπαζάρ με κρυστάλλους από το Νεπάλ, κρυσταλλικά εκκρεμή και μενταγιόν ορυκτών από την Ινδία.

dialogismos-i-lathos-pepoithisis

Η ζωή και η δόνηση του ορυκτού βασιλείου –  Παρασκευή 16 Μαρτίου 18.30- 20.30 (είσοδος ελεύθερη)

Ελεύθερο σεμινάριο με τη Shakila Ιωάννα Μπράτη, όπου θα μάθουμε για τον ενεργειακό καθαρισμό και την ενεργοποίηση των ορυκτών μας. Στη συνέχεια, θα μας οδηγήσει σε ένα διαλογισμο που παίζει με την κίνηση και την ακινησία, ώστε να αντιληφθούμε μέσα από το σώμα τον τρόπο κίνησης της ενέργειας μέσα στα ορυκτά: ξεκινώντας από την αίσθηση που παίρνουμε από τη δόνηση του ορυκτού, θα οδηγηθούμε στην κίνηση, βιωνοντας και εκφράζοντας την αίσθηση μας προς τα έξω.


8

Shakila Ιωάννα Μπράτη

Το 1987 ξεκίνησε η έρευνα και ενασχόλησή της με την ενέργεια και τη δυναμική των κρυστάλλων, κάτι που την οδήγησε στην επαγγελματική σπουδή της Κρυσταλλοθεραπείας. Από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, ενώ έχει διδάξει από Κρυσταλλοθεραπεία στο κολλέγιο της NHS και σε διαφορετικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, διδάσκοντας την τέχνη της Θεραπευτικής Κρυσταλλοθεραπείας στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Είναι Master Teacher Reiki, Master Angelic Reiki και Munay Ki. Είναι κάτοχος πτυχίων στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Shiatsu, την Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφή, τον Ηλεκτροβελονισμός, τη Ρεφλεξολογία, την Αρωματοθεραπεία, το Spinework, το Light Bimmer, ενώ είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης. Έχει δίπλωμα SRT- Soul Response Therapy, Ηχομασάζ, και Βοτανοθεραπείας. Κατέχει εκπαίδευση Σαμανισμού από διάφορες κουλτούρες του κόσμου, Channeling, και έχει εξειδίκευση σε διαφορετικές τεχνικές θεραπευτικής μασάζ.

Έχει διδάξει Θεατρικό Παιχνίδι σε ομάδες παιδιών προσφύγων από το Ιράκ και έχει φροντίσει ανήλικα παιδιά και εφήβους σε Θιβετιανό ορφανοτροφείο, μέσα από τη συμμετοχή της σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αγάπη της για τις διαφορετικές κουλτούρες και θεραπευτικές μεθόδους την οδήγησαν σε ταξίδια στην Ινδία, την Ταϋλάνδη, την Αίγυπτο και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξαπλώνει την αγάπη για την αντίστοιχη Ελληνική θεραπευτική παράδοση.

Το 2009 ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα, με την έκδοση του βιβλίου της «Κρύσταλλοι: Οι δάσκαλοι του φωτός», από τις εκδόσεις Κέδρος.

Αποτελεί σταθερό συνεργάτη και αρθρογράφο σε επιλεγμένες εναλλακτικές εκδόσεις, εφημερίδες και ηλεκτρονικά portals, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έχει οργανώσει και διδάσκει σε ομάδες αυτογνωσίας και είναι ιδρυτής της ομάδας Blossoming Goddess Circle, που διδάσκει την αυτογνωσία χρησιμοποιώντας γνώσεις από παραδόσεις όλου του κόσμου και αποτελεί κυρίαρχο οργανωτή Φεστιβάλ που ενώνουν εναλλακτικούς θεραπευτές, ομιλητές και ερευνητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.


αυτογνωσία

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 16.00-19.00   Θεραπευτικό Άγγιγμα

Στη πρώτη συνάντησή μας, εστιάζοντας στο 1ο Ενεργειακό μας κέντρο, θα επικοινωνήσουμε με τη βάση, το θεμέλιο μας.
Με χρώματα και τα αρώματα από  μύρο, βετιβερ και άλλα αιθέρια έλαια που μας συνδέουν με αυτό το ενεργειακό κέντρο, θα δουλέψουμε την εξισορρόπηση του.
Χρησιμοποιώντας τη τεχνική του οραματισμού, του διαλογισμού και τη θεραπεία μέσω ήχων θα καθαρίσουμε την περιοχή και θα ισχυροποιήσουμε την έννοια της γείωσης.
Συνδυαστικά  θα χρησιμοποιήσουμε θετικές δηλώσεις (affirmations) που σχετίζονται με αυτό το ενεργειακό κέντρο.
Στη συνέχεια, θα κουβεντιάσουμε ποια σημεία του σώματος επηρεάζει, θα μάθουμε τεχνικές για σωστή γείωση,   κ θα χρησιμοποιήσουμε τη μαγική θεραπευτική τέχνη της ρεφλεξολογιας για να δουλέψουμε με αυτά!
Τέλος θα μάθουμε κι ένα τραγούδι που θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα μας βοηθήσει στη σύνδεση μας με τη Γη.

Εισηγήτριες :
Μαρία Γκάτσου Ρεφλεξολόγος, Massage Therapist
Μητσακάκη Πηνελόπη Μουσικοπαιδαγωγός, Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Για πληροφορίες και κράτηση θέσεων τηλεφωνίστε στα :
6936420020, 6977225363

Βιογραφικά

Μητσακάκη Πηνελόπη
εκπαίδευση στο Pranic Healing, καθώς και σε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, σιωπής και αυτοπαρατήρησης.

Καθοδηγεί Διαλογισμούς, Δημιουργικό Οραματισμό, Σαμάνικα ταξίδια, Δημιουργία Μαντάλα, Τραγουδάει πνευματική μουσική και είναι δασκάλα Kids Yoga και Μουσικοκινητικής σε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει και μεταφράσει από τα Αγγλικά, σεμινάρια των Stefan Rippel (Healing Your spine), June Elleni Laine (Ψυχομετρία, Δημιουργία Μαντάλα), Jeniffer Rigby, Don Ramon και Richard Aguayo, Vivian Meijivar, (σαμάνικα ταξίδια, δημιουργικός οραματισμός, ενεργειακός καθαρισμός κλπ).

 


 

 

 

2

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 17.00-19.00
Σεμινάριο: Θεραπευτικό Άγγιγμα (Ελεύθερη Είσοδος)
Η ζωη ειμαστε εμεις
Το σωμα μας ειναι το οχημα
Η αληθεια μας, η κινηση, η ποιηση
Ο τροπος που αντιλαμβανομαστε τον κοσμο

Το ¨Θεραπευτκο Αγγιγμα» , είναι ένα βιωματικό σεμινάριο που στοχο εχει την υλοποιηση μιας καλυτερης καθημερινοτητας για τον καθενα μας, μιας καλυτερης πραγματικοτητας για ολους

Μετά το σεμινάριο, θα ακολουθήσει μια σειρά 7 τρίωρων σεμιναρίων, με στόχο να βοηθήσουμε στον καθαρισμό, την εξισορρόπηση και την ενεργοποίηση των 7 βασικών ενργειακών μας κέντρων μέσα από διάφορετικές τεχνικες και θεραπευτικες προσεγγίσεις.

Για δηλώσεις συμμετοχών μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 6936420020, 6977225363 ή με μήνυμα στο fb.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια σειρά 7 σεμιναρίων:

Αυτος ο κυκλος σεμιναρίων δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να ανακαλυψουμε το σωμα μας, να δωσουμε κ να παρουμε φροντιδα, να ανεβάσουμε το δικό μας ενεργειακό πεδίο αλλά και το ενεργειακό πεδίο των γύρω μας. Είναι το αποτέλεσμα ενός συνδιασμού, διάφορετικών θεραπευτικών τεχνικών που εξασκούν η Μαρία Γκάτσου και η Πηνελόπη Μητσακάκη.

Σε αυτή τη σειρά 7 τρίωρων σεμιναρίων, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στον καθαρισμό, την εξισορρόπηση και την ενεργοποίηση των 7 βασικών ενργειακών μας κέντρων μέσα από διάφορετικές τεχνικες και θεραπευτικες προσεγγίσεις.
Έτσι…..
Σ αυτο μαςτο ταξιδι θα μάθουμε
.. Διαλογιστικες τεχνικες που βοηθουν στο ανοιγμα των 7 κυριων ενεργειακων κεντρων
.. Βασικές τεχνικές αναπνοής για χαλάρωση και αναζωογώνηση
.. Να κάνουμε θεραπευτικούς οραματισμούς
.. Θεραπευτικα τραγουδια
.. Απλές τεχνικές αυτομασάζ και μασάζ σε άλλους
.. Τεχνικες ρεφλεξολογιας για τη γειωση
.. Συνειδητοποίηση και αλλάγη προγραμμάτων που συνδέονται με κάθε ενεργειακό κέντρο
.. Ασκήσεις ενδυνάμωσης της ομάδας
.. Για την διατροφη
.. Θα έρθουμε σε επαφη με τα βοτανα κ τα αιθερια ελαια σε αρμονια με τον κυκλο της φυσης

Εισηγήτριες :
Μαρία Γκάτσου Ρεφλεξολόγος, Massage Therapist
Μητσακάκη Πηνελόπη Μουσικοπαιδαγωγός, Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Για πληροφορίες και κράτηση θέσεων τηλεφωνίστε στα :
693 8845 229, 6936420020, 6977225363

Βιογραφικά

Μητσακάκη Πηνελόπη
εκπαίδευση στο Pranic Healing, καθώς και σε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, σιωπής και αυτοπαρατήρησης.

Καθοδηγεί Διαλογισμούς, Δημιουργικό Οραματισμό, Σαμάνικα ταξίδια, Δημιουργία Μαντάλα, Τραγουδάει πνευματική μουσική και είναι δασκάλα Kids Yoga και Μουσικοκινητικής σε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει και μεταφράσει από τα Αγγλικά, σεμινάρια των Stefan Rippel (Healing Your spine), June Elleni Laine (Ψυχομετρία, Δημιουργία Μαντάλα), Jeniffer Rigby, Don Ramon και Richard Aguayo, Vivian Meijivar, (σαμάνικα ταξίδια, δημιουργικός οραματισμός, ενεργειακός καθαρισμός κλπ).

Είναι μέλος της Οικογένειας του Ουράνιου Τόξου του Ζώντος Φωτός, ομάδας που υπάρχει ανά τον κόσμο και που τα μέλη της, κατασκηνώνουν στη φύση σε μέρη με καθαρή και δυνατή ενέργεια, ανταλλάσοντας θεραπείες και παίζοντας μουσική. Έχει λάβει μέρος στο 10ημερο σεμινάριο σιωπής-διαλογισμού Vipasana.

Επίσης:

Reiki (USUI SYSTEM OF NATURAL HEALING)
Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ (σχολή του Watt Paw στην Ταϋλάνδη)
Τάι Γιόγκα Μασαζ στο Sunshine House
ενεργό μέλος της Ελληνικής κοινότητας του Art Of Living

Μαρια Γκατσου
Ειναι θεραπευτρια Ρεφλεξολογος, ασκει θεραπευτικο αλλα και αισθητικο μασαζ.
Ελαβε την αντιστοιχη εκπαιδευση στην Ακαδημια Αρχαιας Ελληνικης κ Παραδοσιακης Κινεζικης Ιατρικης (διετες διπλωμα).
Παραλληλα μαθητευσε κ στην Παραδοσιακη Κινεζικη Ιατρικη με σεμιναρια κ με κινεζους δασκαλους.
Επισης ολοκληρωσε τον κυκλο σεμιναριων Θεραπευτικης Μαλαξης με ελαια καθως κ τον πρωτο κυκλο εκπαιδευσης στο Thai Yoga Massage (συνδυασμος παραδοσιακου Ταιλανδεζικου Μασαζ με παθητικες ασκησεις yoga).
Εχει παρακολουθησει σεμιναρια Βοτανοθεραπειας, Αρωματοθεραπειας καθως κ ενεργειακης Αρωματοθεραπειας. κ παρασκευαζει η ιδια τα θεραπευτικα λαδια κ σκευασματα που χρησιμοποιει στις συνεδριες της αποβοτανα κ καρπους που συλλεγει η ιδια σε αρμονια με τους κυκλους της φυσης στην Ευβοια οπου διαμενει.
Ειναι μυημενη στο Reiki κ στη Σαμανικη Ενεργειακη Θεραπευτικη .
Τα τελευταια χρονια διδασκει κ συντονιζει σεμιναρια με θεμα τη μαλαξη ως θεραπεια

 


 

 

11391114_10155586563165456_2870441405099358091_n12118628_10156046456160456_5945985901190295638_n

Σάββατο 2 Απριλίου 16.00-17.00 Σεμινάριο ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Θα πραγματοποιηθεί ένα εισαγωγικό σεμινάριο, με σκοπό να πληροφορηθούμε για την τέχνη της Αγιογραφίας και τη διαδρομή της στο πέρασμα των αιώνων. Θα μιλήσουμε για τις τεχνικές  και τον τρόπο που δουλεύουμε τις φορητές εικόνες και τις τοιχογραφίες. Θα δείτε μερικές από τις εργασίες της Αγιογράφου Αντωνίας Λιάπη. Με σεβασμό στην παράδοση και πρωτοτυπία στη δημιουργία, η τέχνη της Αγιογραφίας επιδιώκει την αναπαραστατική Θεολογία, την οποία θα μπορεί να την αναγνώσει και να την κατανοήσει ο κάθε πιστός.

Μετά από αυτή τη συνάντηση, θα ξεκινήσει ένας κύκλος μαθημάτων

Εισηγήτρια: Αντωνία Λιάπη- Αγιογράφος

 


 

pearson-creative-writing

Δημιουργική Γραφή, Σάββατο 19 Μαρτίου 14.00- 16.00 ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Αν πάντα επιθυμούσατε να γράψετε αλλά δεν έχετε καταφέρει ακόμα να ξεκλειδώσετε τον συγγραφέα που κρύβετε μέσα σας, αν έχετε την επιθυμία και την θέληση να αποτυπώσετε στο χαρτί την δική σας ιστορία αλλά η διαδικασία σας φαινόταν πάντα δύσκολη, τότε ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε το όνειρο σας. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε κάθε απλό άνθρωπο που διακατέχεται από την επιθυμία να γράψει και θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να μπορέσετε να κυνηγήσετε το πάθος σας. Οι συμμετέχοντες θα μπουν από νωρίς στα βαθιά της δημιουργικής διαδικασίας με έντονη καθοδήγηση και υποστήριξη.
Μετά από αυτή τη συνάντηση, θα ξεκινήσει ένας κύκλος μαθημάτων ενώ στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων θα κυκλοφορήσει και συλλογικό e-book με τις δουλειές του που θα διανέμεται δωρεάν. Καθηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο συγγραφέας Γιάννης Μιχαλόπουλος

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος είναι transmedia storyteller και ασχολείται ενεργά με διαφορετικούς τομείς του γραπτού λόγου, όπως αρθρογραφία, διαφήμιση, ποίηση, συγγραφή ιστοριών τρόμου, φαντασίας, παιδικών παραμυθιών και θεατρικών κειμένων, σενάρια για ηλεκτρονικά παιχνίδια και ταινίες μικρού μήκους. Πιστεύει ακράδαντα πως κάθε άνθρωπος έχει μέσα του πανέμορφες ιστορίες που απλά ψάχνουν την κατάλληλη μέθοδο για να ξεκλειδωθούν, και τίποτα δεν του δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να βοηθάει κάποιον να βρει το κλειδί του


.

 

 


 

μανταλα δεντρο

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 12.00- 14.00

Η Μαντάλα της ανοιχτής καρδιάς

Κόστος συνεδρίας 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Σε έναν κόσμο με αναρίθμητα είδη ενέργειας, πρέπει να μάθουμε να διατηρούμε το ενεργειακό μας επίπεδο υψηλό. Έχουμε την ανάγκη να περιφρουρίσουμε τον εαυτό μας από σκόπιμες και προμελετημένες ψυχικές επιθέσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την ενέργεια μας και να ελκύσουμε θετικές και θεραπευτικές δυνάμεις στη ζωή μας.

Σε αυτό το εργαστήριο το κάνουμε με δημιουργικό τρόπο , θα συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας και στις ανάγκες μας. Θα κάνουμε ασκήσεις αναπνοών και τεχνικές χαλάρωσης. Θα μάθουμε να λειτουργούμε με το δεξιό ημισφαίριο.

Μετά θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας σε χαρτί, με τα χρώματα που μας εκφράζουν. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε με οδηγό τα συναισθήματά μας. Ο καθένας θα αφεθεί στα προσωπικά του συναισθήματα.

Το εικαστικό αποτέλεσμα είναι δευτερεύον. Η κατασκευή μίας Μαντάλας δεν είναι η ζωγραφική, είναι μία ψυχοθεραπευτική πράξη. Βοηθά στην εκτόνωση και αποφόρτιση του έντονου ψυχικού φορτίου αποτυπώνοντας σε καμβά τα όνειρά μας.

Βλέποντας τη Μαντάλα μας συχνά δε ξεχνάμε την αγάπη που έχουμε ή που θέλουμε. Όποιος αγαπάει δε νιώθει μόνος. Ο πίνακας μας βοηθάει να μην αποσπαστούμε από άλλα πράγματα, να έχουμε το βλέμμα μας συνέχεια καρφωμένο εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Δε παραμερίζουμε τα όνειρά μας και φροντίζουμε να τα πραγματοποιούμε όλα, όσο τρελά και να ΄ναι.

 Η Μαντάλα γίνεται μια φορά το μήνα και κοστίζει 15 ευρώ η συνεδρία (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

 

Εισηγήτρια σεμιναρίου Μαντάλα:

Πηνελόπη Μητσακάκη Πηνελόπη-

εκπαίδευση στο Pranic Healing, καθώς και σε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, σιωπής και αυτοπαρατήρησης.

Καθοδηγεί Διαλογισμούς, Δημιουργικό Οραματισμό, Σαμάνικα ταξίδια, Δημιουργία Μαντάλα, Τραγουδάει πνευματική μουσική και είναι δασκάλα Yoga και Μουσικοκινητικής σε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει και μεταφράσει από τα Αγγλικά, σεμινάρια των Stefan Rippel (Healing Your spine), June Elleni Laine (Ψυχομετρία, Δημιουργία Μαντάλα), Jeniffer Rigby, Don Ramon και Richard Aguayo, Vivian Meijivar, (σαμάνικα ταξίδια, δημιουργικός οραματισμός, ενεργειακός καθαρισμός κλπ).

Είναι μέλος της Οικογένειας του Ουράνιου Τόξου του Ζώντος Φωτός, ομάδας που υπάρχει ανά τον κόσμο και που τα μέλη της, κατασκηνώνουν στη φύση σε μέρη με καθαρή και δυνατή ενέργεια, ανταλλάσοντας  θεραπείες και παίζοντας μουσική.  Έχει λάβει μέρος στο 10ημερο σεμινάριο σιωπής-διαλογισμού Vipasana.

Επίσης:

Ζωγραφίζει πολύ καθώς πιστεύει  στην θεραπευτική ιδιότητα των χρωμάτων.

Η Δημιουργία της προσωπικής Μαντάλας εμπεριέχει το διαλογιστικό κομμάτι της συμμετρικής ζωγραφικής, τη θεραπευτική χρήση των χρωμάτων καθώς και την σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες του.

 


 

writing

Σάββατο 23 Γενάρη  15.00-17.00

Δημιουργική γραφή – Δωρεάν σεμινάριο

 

Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην εξοικείωση με τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων. Είναι ένα βιωματικό σεμινάριο στο οποίο θα γίνει μια σειρά ασκήσεων που μυεί σταδιακά τον αναγνώστη στα μυστικά της συγγραφής και τον προτρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την δημιουργική διαδικασία.

 

Εισηγήτρια: αθανασία

Ελευθερία Γκανά, βραβευμένη συγγραφέας και ηθοποιός

 

 


11070686_10153075115166422_1395056341_o11075545_10153075109141422_659769721_o11076208_10153075119726422_1288094813_n2015-03-07 17.02.36

ΜΑΚΡΑΜΕ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου  19.00-20.30

Κόστος μαθήματος  35 ευρώ το μήνα (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Μαθαίνοντας  κάποιους βασικούς κόμπους θα μάθουμε να κάνουμε τα δικά μας προσωπικά σχέδια. Χρησιμοποιώντας απλές κλωστές θα φτιάξουμε  κοσμήματα, τσάντες, μπρελόκ, διακοσμητικά αντικείμενα .

Το τμήμα είναι ευέλικτο και ο κάθε μαθητής κάνει τα αντικείμενα που τον ενδιαφέρει, αφού πρώτα διδαχτεί τα απαραίτητα.

Το μάθημα θα γίνεται δύο φορές το μήνα (η κάθε συνάντηση διαρκεί 1.30 ώρα)

Ξεκινάει τμήμα τη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19.00-20.30


 

 

37083-532-11-960

Πρώτο μάθημα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 11.00-13.30

Ελάτε να πλέξουμε και να κεντήσουμε ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, τσάντες, κουβέρτες, μαξιλάρια, κούκλες και παιχνίδια. Θα πλέξουμε από πουλόβερ μέχρι και θήκη για το κινητό μας.

Τα μαθήματα είναι δύο φορές το μήνα (κάθε δεύτερο Σάββατο) διάρκειας 2,5 ωρών κάθε φορά, 10.30-13.00

Μαθήματα με Βελόνες                                                                                                Μαθήματα με βελονάκι:

Κάνοντας μια ζακέτα και κασκόλ, θα μάθουμε:                                                       Κάνοντας στην αρχή μια τσάντα, και μετά καλτσάκια και καπέλο θα μάθουμε:

Απαραίτητα σύνεργα για τις Βελόνες: Βελόνες Νο 6 και νήμα ακρυλικό 100 γρ. (όχι μάλλινο), μπλοκάκι με στυλό  

Απαραίτητα σύνεργα για το βελονάκι: Βελονάκι Νο 3,5 prym,  νήμα ακρυλικό,  μπλοκάκι, μεζούρα κ βελόνα με μεγάλο κεφάλι

Προαιρετικά : μεζούρα, ψαλιδάκι, βελόνα με φαρδιά τρύπα


 

 

ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

10854099_10205974035776381_429535282_o

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 14.00-17.00

Μάθετε να φτιάχνετε παραδοσιακό πράσινο σαπούνι ελιάς με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης!!

Θα προσθέσουμε αγνό ακατέργαστο ελαιόλαδο, θα μάθουμε να  χρωματίζουμε με φυσικές χρωστικές και θα αρωματίσουμε με αγνά αιθέρια έλαια. Μάθετε τι βότανα μπορείτε να προσθέσετε και πως να φτιάξετε μυρωδάτα φυτικά σαπουνάκια για σας και τους φίλους σας.

 

Ελάτε να δημιουργήσουμε παρέα, να πειραματιστούμε & να μαγευτούμε από τα αρώματα των βοτάνων

 

Θα διδαχθείτε:

Την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης

Εισαγωγή στην ιστορία της σαπωνοποιίας με αναφορές στην αρχαιότητα

Σαπούνι-Γενική σύσταση σαπουνιού-Ιδιότητες και χρήσεις

Ελαιόλαδο-Γενικές ιδιότητες του ελαιολάδου-Η δράση του στη σαπωνοποιία & θεραπευτικές ιδιότητες

Αναφορά σε έλαια κατάλληλα για τη παρασκευή σαπουνιού-γενικές χρήσεις & ιδιότητες

Βότανα-Χρήση των βοτάνων και οι ιδιότητες τους στα σαπούνια

Φυσικά χρώματα στη σαπωνοποίηση-πως μπορούμε με βότανα & μπαχαρικά να χρωματίσουμε φυσικά τα σαπούνια μας

Αιθέρια έλαια-Γενικές ιδιότητες αιθέριων ελαίων & συνδυασμός για αποτελεσματική δράση στα σαπούνια

Φεύγοντας θα φύγουμε με το σαπουνάκι που μόλις θα έχουμε φτιάξει!

 


 

 

 balance-110850__180

Έναρξη βιωματικού εργαστηρίου, τμήμα 8 ατόμων, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 25/11. Για πληροφορίες και κρατήσεις στο 6938845229.

Η Πανσέληνος που έρχεται μας δίνει μια καλή ευκαιρία για συντονισμό, καθαρισμό και ηρεμία, καθώς η ενέργεια αυτή θα παραμείνει μαζί μας για περισσότερο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια του βιωματικού αυτού εργαστηρίου, πρόκειται

Να εξασκήσουμε διάφορες τεχνικές συγκέντρωσης καθώς και τεχνικές καθαρισμού των ενεργειακών μας κέντρων, που σιγά σιγά θα μας φέρουν σε διαλογιστική κατάσταση.

Να μάθουμε απλές τεχνικές μασάζ και αυτομασάζ, πληροφορίες για τα βότανα και την διατροφή.

Να κάνουμε ασκήσεις ηχοθεραπείας και θεραπείας μέσω της ζωγραφικής.

Να αποκτήσουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητο μας, ταξιδεύωντας μέσω Δημιουργικών Οραματισμών βασισμένων στις παραδόσεις αρχαίων πολιτισμών και να συνδεθούμε με τον βαθύτερο μας εαυτό.
Εισηγήτρια: Μητσακάκη Πηνελόπη,

 

 

 

p19j38fnpbn8qfoo1hfc1qpg1as04_X47Y70_738x351

Σάββατο 14 Νοεμβρίου, 14.30-16.30

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως ξεκινάει μια σωματική ασθένεια?

Όταν είμαστε σε πολύ μικρή ηλικία και για λόγους πολλές φορές άγνωστους, αποκτάμε κάποιες λανθασμένες πεποίθησεις. (πχ. έχω μάθει πως για να γίνω αποδεκτή πρέπει να είμαι καλύτερη από τους άλλους).

Αυτές οι πεποίθησεις μας οδηγούν σε πράξεις και λόγια που έχουν σαν αποτέλεσμα συνήθως αρνητικό. Εμείς όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο. Πιεζόμαστε (πχ. για να είμαστε πάντα πρώτοι)… κάνουμε τα πάντα για να νιώσουμε καλύτερα αλλά του κάκου..

Η λανθασμένες μας πεποίθησεις μας φέρνουν πάντα μπροστά σε έναν τοίχο….

Σιγά σιγά, η απογοήτευση μας, ο θυμός μας, ο φόβος μας που ο κόσμος δεν είναι όπως πιστέψαμε, αποθηκεύεται στο σώμα σε κάποιο εσωτερικό όργανο….

Κάποια στιγμή, όταν δεν πάει άλλο, αρχίζει να εκδηλώνεται η αρρώστια στο σωματικό επίπεδο.

Ας δώσουμε λοιπόν στον εαυτό μας την ευκαιρία να ακούσει τις σκέψεις του. Ας δώσουμε λίγο χρόνο να έρθουμε σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή. Αυτό είναι ο διαλογισμός. Η εστίαση της συνειδητής μας προσοχής στις σωματικές μας λειτουργίες, στις σκέψεις του νου, στην αναπνοή μας….

Ας δώσουμε λίγο χρόνο να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό που συμβαίνει μέσα μας χωρίς να ταυτιζόμαστε…. Με την γνώση ότι όλα αλλάζουν και την αυτοπαρατήρηση, σταδιακά ο νους γαληνεύει…..

Σε αυτό το εργαστήριο, θα εξασκηθούμε σε διάφορες τεχνικές, με το στόχο να γεμίζουμε ενέργεια, ευεξία και γαλήνη…

Ετσι πρόκειται να….

Εισηγητής: Μητσακάκη Πηνελόπη,

εκπαίδευση στο Pranic Healing, καθώς και σε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, σιωπής και αυτοπαρατήρησης.

Καθοδηγεί Διαλογισμούς, Δημιουργικό Οραματισμό, Σαμάνικα ταξίδια, Δημιουργία Μαντάλα, Τραγουδάει πνευματική μουσική και είναι δασκάλα Yoga και Μουσικοκινητικής σε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει και μεταφράσει από τα Αγγλικά, σεμινάρια των Stefan Rippel (Healing Your spine), June Elleni Laine (Ψυχομετρία, Δημιουργία Μαντάλα), Jeniffer Rigby, Don Ramon και Richard Aguayo, Vivian Meijivar, (σαμάνικα ταξίδια, δημιουργικός οραματισμός, ενεργειακός καθαρισμός κλπ).

Είναι μέλος της Οικογένειας του Ουράνιου Τόξου του Ζώντος Φωτός, ομάδας που υπάρχει ανά τον κόσμο και που τα μέλη της, κατασκηνώνουν στη φύση σε μέρη με καθαρή και δυνατή ενέργεια, ανταλλάσοντας  θεραπείες και παίζοντας μουσική.  Έχει λάβει μέρος στο 10ημερο σεμινάριο σιωπής-διαλογισμού Vipasana.

Επίσης:         


 

μουσική εκφραση2

Μουσικοκινητική Έκφραση

 

Ένα Σεμινάριο Για Ενήλικες

Η Μουσικοκινητική Έκφραση είναι ένα σεμινάριο που στόχο του έχει, την επαναφορά των συμμετεχόντων στο παρόν, τη δημιουργία ασφαλούς ομαδικού περιβάλλοντος και την κινητοποίηση τους να εκφραστούν ελεύθερα μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο.

 

Για να  πετύχουμε τα παραπάνω χρησιμοποιούμε Παιχνίδια με βάση τον Λόγο, τον Ρυθμό, την Κίνηση, τη Μουσική, το Θέατρο.μουσική εκφραση

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών και των 2 φύλων που θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά. Που θέλουν να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν Ομαδικά Παιχνίδια….  Θέλουν να κάνουν καινούργιους Φίλους….

Απευθύνεται σε Παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων που ψάχνουν να βρουν καινούργιους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να μεταδώσουν τις γνώσεις του αντικειμένου τους.

Η βάση του Σεμιναρίου αυτού είναι η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff. Πρόκειται για έναν ολιστικό βιωματικό τρόπο να προσεγγίσει κανείς τις τέχνες και να καταφέρει να εκφραστεί ελεύθερα μέσω αυτών….

Το Σεμινάριο αυτό το εισηγείται η Πηνελόπη Μητσακάκη Μουσικοπαιδαγωγός (Απόφοιτη της σχολής Μωραίτη)- Αρχιτέκτων – Σκηνογράφος – Performer –Ενεργειακή Θεραπεύτρια.

 Η Πηνελόπη Μητσακάκη έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με κύριο στόχο την Αυτοβελτίωση και την Ελεύθερη Έκφραση.

Έχει επίσης εισηγηθεί σε σειρά Σεμιναρίων με στόχο την Επιμόρφωση Δασκάλων και Καθηγητών, Σεμιναρίων Αυτογνωσίας μέσω Δημιουργικών Οραματισμών, Σεμινάρια για τις Εναλλακτικές Θεραπείες κ.α.

Παράλληλα οργανώνει και καθοδηγεί ομάδες παιχνιδιού για Μαμάδες και Παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς επίσης οργανώνει και παίζει σε παιδικές μουσικές παραστάσεις.

Τραγουδάει με συνοδεία κλασσικής κιθάρας.

 


 

 

Ζωγραφική

λουλούδιακεφαλι-01    Ξεκινάμε τη Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11.00-13.30 

 

Η μελέτη και η εξάσκηση γίνονται με ποικιλία θεμάτων που καλύπτουν όλα τα επίπεδα.  Το μάθημα είναι προσωπικό, δηλαδή  η δασκάλα ζωγράφος αντιμετωπίζει και καθοδηγεί ξεχωριστά το καθένα, αλλά η συνύπαρξη των συμμετεχόντων στον ίδιο xώρο είναι σημαντική, κυρίως για τους νεώτερους που διδάσκονται και από τη πείρα των παλαιοτέρων.

Μετά από τις αρχές του ελεύθερου σχεδίου συνεχίζουμε με τη ζωγραφική!

Το μάθημα είναι κάθε δεύτερη Κυριακή (δύο Κυριακές το μήνα) 11.00-13.30.

 

 


 

37083-532-11-960       Πρώτο μάθημα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 10.30-13.00

Ελάτε να πλέξουμε και να κεντήσουμε ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, τσάντες, κουβέρτες, μαξιλάρια, κούκλες και παιχνίδια. Θα πλέξουμε από πουλόβερ μέχρι και θήκη για το κινητό μας.

Τα μαθήματα είναι δύο φορές το μήνα (κάθε δεύτερο Σάββατο) διάρκειας 2,5 ωρών κάθε φορά, 10.30-13.00

Μαθήματα με Βελόνες                                                                                                Μαθήματα με βελονάκι:

Κάνοντας μια ζακέτα και κασκόλ, θα μάθουμε:                                                       Κάνοντας στην αρχή μια τσάντα, και μετά καλτσάκια και καπέλο θα μάθουμε:

Απαραίτητα σύνεργα για τις Βελόνες: Βελόνες Νο 6 και νήμα ακρυλικό 100 γρ. (όχι μάλλινο), μπλοκάκι με στυλό  

Απαραίτητα σύνεργα για το βελονάκι: Βελονάκι Νο 3,5 prym,  νήμα ακρυλικό,  μπλοκάκι, μεζούρα κ βελόνα με μεγάλο κεφάλι

Προαιρετικά : μεζούρα, ψαλιδάκι, βελόνα με φαρδιά τρύπα