Μαντάλες

 

Μαντάλες- Θεραπεία χρωμάτων, πνευματική ζωγραφική

 

 

2015-02-28 18.29.20μανταλα ιδανικού σύντροφουμανταλα δεντρομανταλα πην2014-11-15 13.00.42μαντάλες

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 12.00- 14.00

Η Μαντάλα της ανοιχτής καρδιάς

Σε έναν κόσμο με αναρίθμητα είδη ενέργειας, πρέπει να μάθουμε να διατηρούμε το ενεργειακό μας επίπεδο υψηλό. Έχουμε την ανάγκη να περιφρουρίσουμε τον εαυτό μας από σκόπιμες και προμελετημένες ψυχικές επιθέσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την ενέργεια μας και να ελκύσουμε θετικές και θεραπευτικές δυνάμεις στη ζωή μας.

Σε αυτό το εργαστήριο το κάνουμε με δημιουργικό τρόπο , θα συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας και στις ανάγκες μας. Θα κάνουμε ασκήσεις αναπνοών και τεχνικές χαλάρωσης. Θα μάθουμε να λειτουργούμε με το δεξιό ημισφαίριο.

Μετά θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας σε χαρτί, με τα χρώματα που μας εκφράζουν. Μπορούμε να ζωγραφίσουμε με οδηγό τα συναισθήματά μας. Ο καθένας θα αφεθεί στα προσωπικά του συναισθήματα.

Το εικαστικό αποτέλεσμα είναι δευτερεύον. Η κατασκευή μίας Μαντάλας δεν είναι η ζωγραφική, είναι μία ψυχοθεραπευτική πράξη. Βοηθά στην εκτόνωση και αποφόρτιση του έντονου ψυχικού φορτίου αποτυπώνοντας σε καμβά τα όνειρά μας.

Βλέποντας τη Μαντάλα μας συχνά δε ξεχνάμε την αγάπη που έχουμε ή που θέλουμε. Όποιος αγαπάει δε νιώθει μόνος. Ο πίνακας μας βοηθάει να μην αποσπαστούμε από άλλα πράγματα, να έχουμε το βλέμμα μας συνέχεια καρφωμένο εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Δε παραμερίζουμε τα όνειρά μας και φροντίζουμε να τα πραγματοποιούμε όλα, όσο τρελά και να ΄ναι.

 Η Μαντάλα γίνεται μια φορά το μήνα και κοστίζει 15 ευρώ η συνεδρία (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

 

Εισηγήτρια σεμιναρίου Μαντάλα:

Πηνελόπη Μητσακάκη Πηνελόπη-

εκπαίδευση στο Pranic Healing, καθώς και σε τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού, σιωπής και αυτοπαρατήρησης.

Καθοδηγεί Διαλογισμούς, Δημιουργικό Οραματισμό, Σαμάνικα ταξίδια, Δημιουργία Μαντάλα, Τραγουδάει πνευματική μουσική και είναι δασκάλα Yoga και Μουσικοκινητικής σε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει και μεταφράσει από τα Αγγλικά, σεμινάρια των Stefan Rippel (Healing Your spine), June Elleni Laine (Ψυχομετρία, Δημιουργία Μαντάλα), Jeniffer Rigby, Don Ramon και Richard Aguayo, Vivian Meijivar, (σαμάνικα ταξίδια, δημιουργικός οραματισμός, ενεργειακός καθαρισμός κλπ).

Είναι μέλος της Οικογένειας του Ουράνιου Τόξου του Ζώντος Φωτός, ομάδας που υπάρχει ανά τον κόσμο και που τα μέλη της, κατασκηνώνουν στη φύση σε μέρη με καθαρή και δυνατή ενέργεια, ανταλλάσοντας  θεραπείες και παίζοντας μουσική.  Έχει λάβει μέρος στο 10ημερο σεμινάριο σιωπής-διαλογισμού Vipasana.

Επίσης:

Ζωγραφίζει πολύ καθώς πιστεύει  στην θεραπευτική ιδιότητα των χρωμάτων.

Η Δημιουργία της προσωπικής Μαντάλας εμπεριέχει το διαλογιστικό κομμάτι της συμμετρικής ζωγραφικής, τη θεραπευτική χρήση των χρωμάτων καθώς και την σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες του.